Ingredience: | |||||
mrkev | 1 ks | petržel | 1 ks | celer | 1/2 ks |
řepa | 1 ks | cuketa | 1 ks | lilek | 1 ks |
ostatní zelenina | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
olivový olej | trochu |
Po dlouhé zimě plné bučků a gulášů máme chuť odlehčit. Tento salát, který je možné podávat teplý, je ideální pro přechod na lehčí stravování, když venkovní teploty ještě nešplhají zrovna ke třicítce..
Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, řepu), cuketu, lilek, apod., nakrájejte na plátky. Zeleninu nasypejte na pekáč, osolte, opepřete, polejte olivovým olejem, promíchejte, a to celé zprudka zapečte při teplotě asi 200°C v troubě. Pečte asi 20 minut, až zelenina trochu zhnědně na povrchu.
Tento salát můžete jíst takto samotný, teplý či studený, nebo v následujících variantách:
Uvařte těstoviny “al dente”, smíchejte se zeleninou a trochou strouhaného parmazánu, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Tuto verzi má moc ráda naše dcerka.
nebo
Nakrájejte polovinu ledového salátu, několik rajčat, případně papriku, a smíchejte s pečenou zeleninou. Ochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI