Jarní salát z pečené zeleniny zpět

Ingredience:
mrkev1 kspetržel1 ksceler1/2 ks
řepa1 kscuketa1 kslilek1 ks
ostatní zelenina dle chutisůl dle chutipepř špetka
olivový olej trochu
mrkev 1 ks, petržel 1 ks, celer 1/2 ks, řepa 1 ks, cuketa 1 ks, lilek 1 ks, ostatní zelenina dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej trochu

Příprava

Po dlouhé zimě plné bučků a gulášů máme chuť odlehčit. Tento salát, který je možné podávat teplý, je ideální pro přechod na lehčí stravování, když venkovní teploty ještě nešplhají zrovna ke třicítce..

Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, řepu), cuketu, lilek, apod., nakrájejte na plátky. Zeleninu nasypejte na pekáč, osolte, opepřete, polejte olivovým olejem, promíchejte, a to celé zprudka zapečte při teplotě asi 200°C v troubě. Pečte asi 20 minut, až zelenina trochu zhnědně na povrchu.

Tento salát můžete jíst takto samotný, teplý či studený, nebo v následujících variantách:

Uvařte těstoviny “al dente”, smíchejte se zeleninou a trochou strouhaného parmazánu, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Tuto verzi má moc ráda naše dcerka.

nebo

Nakrájejte polovinu ledového salátu, několik rajčat, případně papriku, a smíchejte s pečenou zeleninou. Ochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.

2014-07-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI