Jesenný šalát z ružičkového kelu s jablkami a nivou zpět

Ingredience:
ružičkový kel370 gjablká2 kssyr Niva zlatá100 g
čerstva šťava z jabĺk1 dclmed2 lyžiceolivový olej2 lyžice
dijonská hořčica1 lyžicamasla2 lyžicecelozrnného chleba2 plátky
jablčného octu1 lyžičkamletej škorice1 lyžička
ružičkový kel 370 g, jablká 2 ks, syr Niva zlatá 100 g, čerstva šťava z jabĺk 1 dcl, med 2 lyžice, olivový olej 2 lyžice, dijonská hořčica 1 lyžica, masla 2 lyžice, celozrnného chleba 2 plátky, jablčného octu 1 lyžička, mletej škorice 1 lyžička

Příprava

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Andrei Mackové.

Chlieb nakrájam na malé kocky. Maslo a 1 PL medu roztopím v malom kastróle a zaprášim škoricou.

V tejto zmesi obalím/premiešam kocky chleba a dám piecť do rúry vyhriatej na 180 °C, cca 3 -5 minút, do zlatista voňava.

Medzitým si umyjem ružičkový kel, očistím ho - vrchné lístky a hrubú časť dávam preč. Takto pripravený ho nakrájam na tenké prúžky. Pokrájaný kel zalejem marinádou pripravenou zo zvyšku medu, dijonskej  horčice, olivového oleja, jablčného octu a čerstvej jablkovej šťavy. Pridám jablká pokrájané na kocky, rozdrobím nivu.

Podávam s čerstvo upečenými medovo - škoricovými krutónmi, ktoré ešte poprášim škoricou.

Dobrú chuť!

2015-02-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpodzim
Čas přípravy20 min
Nápojaperitiv
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI