Koláč s chřestem, ricottou a uzeninou zpět

Ingredience:
máslo100 gšpaldová hladká mouka230 gvejce1 ks
sůl dle chutizelený chřest200 gvajíčka3 ks
ricotta250 gnakrájená uzenina100 gparmazán100 g
muškátový oříšek špetkasůl dle chutipepř špetka
máslo 100 g, špaldová hladká mouka 230 g, vejce 1 ks, sůl dle chuti, zelený chřest 200 g, vajíčka 3 ks, ricotta 250 g, nakrájená uzenina 100 g, parmazán 100 g, muškátový oříšek špetka, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Je libo kávu z chřestu? Ne, nedělám si legraci. V době Napoleona byla káva ze semen chřestu, tzv. „Spargelkaffée", považována za delikatesu. Byla prý chutnější než z řepy a cikorky. V receptu sice semena chřestu nepoužívám, ale v době 1. světové války se káva vyráběla i pražením chřestových lodyh.

Z másla, mouky, vajíčka a soli vypracujeme těsto, které necháme v lednici hodinu odpočinout. Spodní části chřestových výhonků odlomíme a vyhodíme, zbytek chřestu povaříme 4 minuty ve vodě. Zbylá tři vajíčka rozmícháme s ricottou, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme uzeninu a nakrájený chřest z půlky množství. Po hodině vytlačíme do formy těsto, které na spodní části propícháme vidličkou a dáme péct při 180 st. 10 minut do trouby. Poté naplníme směsí s ricottou, posypeme parmazánem a poklademe zbylými výhonky chřestu. Dáme péci při 180 st. cca 40 minut dozlatova.

2016-04-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI