Ingredience: | |||||
zrající kozí sýr | 250 g | máslo | 50 g | majonéza | 1 lžíce |
malá chilli paprička | 1 ks | český česnek | 1 stroužek | snítka plochopisté petržele | 4 ks |
olivový olej | 2 lžičky | sůl | špetka | pepř | špetka |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Otty Pláška.
Kozí sýr se změklým máslem rozmačkáme za pomoci vidličky a naředíme lehce majonézou a olivovým olejem.
Dobře promícháme, dokud se vše krásně nespojí.
Malou chilli papričku (nejlépe červenou) zbavíme jader a nakrájíme na velmi jemné kostičky.
Stejně najemno nakrájíme i dobře oprané listy plocholisté petržele.
Najemno si nasekáme i stroužek česneku. Papričku, česnek i petrželovou nať vmícháme do sýrového základu. Dle chuti a potřeby osolíme či opepříme. Podáváme jako chuťovku k pivu, vínu nejlépe s dokřupava opečeným pečivem nebo toustem.
Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI