Krevety na másle se studeným dipem zpět

Ingredience:
nepředvařené nevyloupané krevety750 gmáslo kousekčesnek2 - 3 stroužky
drcené chilli nebo 1 malá feferonka špetkasůl špetkaposekaná petrželka dle chuti
Dip:
majonéza2 lžíezakysaná smetana1 lžíceworcester, tabasco a citronová nebo limetková šťáva pár kapek
chilli špetkapepř špetka
nepředvařené nevyloupané krevety 750 g, máslo kousek, česnek 2 - 3 stroužky, drcené chilli nebo 1 malá feferonka špetka, sůl špetka, posekaná petrželka dle chuti, majonéza 2 lžíe, zakysaná smetana 1 lžíce, worcester, tabasco a citronová nebo limetková šťáva pár kapek, chilli špetka, pepř špetka

Příprava

Krevety jsou moje zamilované mořské potvůrky. Nejlepší jsou jednoduše upravené a jen tak přikusovat bagetku namáčenou ve vypečeném sosíku. Tentokrát jsem k nim připravila ještě majonézový dip.

Nejprve připravíme dip. Majonézu jednoduše smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti přidáme pár kapek od všech tekutých ingrediencí. Ochutnáváme a dochucujeme. Nakonec přidáme špetku chilli, pepře a osolíme. Zatím odložíme do lednice.
Krevety očistíme. To znamená, že jim nejprve odtrhneme hlavičku, jde to snadno jakoby vzhůru směrem ke hřbetu. Pak je vyloupneme z krunýřku a poslední článek s ocáskem můžeme nechat. Vypadá to lépe a můžeme ji za ocásek chytit a smočit v dipu. Uprostřed hřbetu krevety nařízneme a vytáhneme střívko. Někdy bývá prázdné bez nečistot, takže je takřka neviditelné. Pokud je prázdné, klidně ho tam nechte a nehledejte se s ním.
Když máme všechny krevety očištěné, opláchněte je a osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozehřejte máslo, po chvilce vhoďte posekaný česnek a chilli a pak krevety a malinko osolte. Krevety jsou hotové za cca 3 - 4 minuty, nedělejte je určitě déle, byly by gumové. Když jsou růžovo - oranžové ze všech stran, jsou hotové. Můžete přidat ještě trošku posekané petrželky, promíchat a je hotovo.  Naservírujte je do misky, k tomu dip a nakrájenou bagetku.

2015-08-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyrestování
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI