Domácí barbecue omáčka: | |||||
domácí kečup | 250 ml | med | 1 lžíce | třtinový cukr | 2 lžíce |
balzamico | 1 lžíce | mletá uzená paprika | 1 lžíce | olej | 1 lžíce |
limetková štáva | 1 lžička | česnek | 2 stroužky | cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | chilli | dle chuti |
Quusadillas: | |||||
pšeničná tortilla | 4 ks | kuřecí prsa | 500 g | cheddar | 150 g |
mozzarella | 125 g | grilovací koření | dle chuti | domácí BBQ omáčka | dle potřeby |
Nedávno jsem něco podobného poprvé ochutnala v jednom fast foodu a řekla jsem si, že by to určitě šlo trochu kvalitněji a přesně podle našich chutí. Tak jsem se do toho pustila a výsledek byl mnohem lepší než ve zmiňovaném rychlém občerstvení.
Nejprve si připravíme barbecue omáčku a začneme tím, že si na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Chvíli společně restujeme a pak zalijeme domácím kečupem. Přidáme i všechny ostatní ingredience a necháme dobře provařit. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa na plátky, vetřeme oblíbené grilovací koření a opečeme na kontaktním grilu. Může být i na pánvi, ale nebude to úplně ono. Grilované plátky nakrájíme na kostičky, kterými budeme plnit tortilly. Vychladlou barbecue omáčku rozmixujeme dohladka a skladujeme v lednici. Každou tortillu si potřeme po celé ploše barbecue omáčkou a na polovinu plochy poklademe kostky masa a posypeme nastrouhanou směsí sýrů. Přehneme tortillu na polovinu a dáme zapéct. Můžeme podávat jen tak nebo s dobrým zeleninovým salátem. Ať vám chutná!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI