Luxusní snídaně s hráškem, vajíčkem a prosciuttem zpět

Ingredience:
čerstvá vajíčka2 ksmražený hrášek2 velké hrstimáslo kousek
kvalitní na enké plátky nakrájená šunka Prosciutto dle potřebysůl dle chutipepř špetka
světlé pečivo dle potřeby
čerstvá vajíčka 2 ks, mražený hrášek 2 velké hrsti, máslo kousek, kvalitní na enké plátky nakrájená šunka Prosciutto dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetka, světlé pečivo dle potřeby

Příprava

Líné sobotní snídaně to je moje, většinou mám i chuť na něco teplého, slaného a pořádně výživného..A tohle je absolutní lahůdka! Ztracené krémové vejce, kvalitní tence nakrájená šunka a máslový hrášek...ještě teď se mi sbíhají sliny.

Nejprve si nachystáme pečivo, pěkně rozřízneme čerstvé měkké pečivo, nebo můžete i lehce opéct, to už nechám na vás. V hrnci dáme vařit vodu a nachystáme si tajný rychlý fígl na ztracená vejce pro všechny co nemají trpělivost stejně jako já: ve zkratce, do misky dáme potravinovou folii, tu vymažeme troškou olivového oleje, do ní rozklepneme čerstvé vajíčko, folii okolo utáhneme , převážeme provázkem z folie a dáme na cca 3-4 minuty vařit do vody, pak jen odkrojíme folii a je hotovo. 

Ještě než ale budeme dávat vajíčka vařit musíme si nachystat hrášek, aby vše časově vycházelo. Do hrnce dáme rozehřát větší kousek másla a na něj nasypeme hrášek, jakmile hrášek aspoň trochu změkne , vhodíme do vařící vody vajíčka. Hrášek by měl být rychle hotový, poté ho jen osolíme a opepříme a lehce rozmačkáme. Navrstvíme na pečivo, na hrášek dáme plátky šunky a navrch pěkně posadíme vajíčko , které lehce nařízneme a celé ještě trochu osolíme a opepříme. Rychle podáváme. 

2016-01-28 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI