Mangold s opečeným sýrem halloumi a medovou zálivkou zpět

Ingredience:
baby mangold4 kssýr Halloumi200 - 250 gcitronová šťáva pár kapek
olivový olej dle potřebymed1 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
baby mangold 4 ks, sýr Halloumi 200 - 250 g, citronová šťáva pár kapek, olivový olej dle potřeby, med 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tento recept je vhodný jako předkrm nebo svačinka a pro mě je to od teď nerozlučná dvojka. Z předchozího receptu mi zbyl mangold i sýr a tak vznikl tento recept. Chtěla jsem ochutnat uvařený mangold a opečený sýr. Obojí je výborné. Baby mangold tedy vařit není potřeba, je proto možné zvolit i variantu s čerstvým mangoldem a opečeným sýrem.

Připravte si zálivku, v misce smíchejte olej, citronovou šťávu, med, sůl a pepř, dobře promíchejte. V osolené vodě nechejte pár minut vařit listy baby mangoldu. Mezitím na pánvi nasucho opečte nakrájený sýr. Listy mangoldu nechejte dobře okapat a podávejte spolu se sýrem, zakápnuté zálivkou.

2018-05-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI