Masové kuličky v parmezánu s rajčátkem zpět

Ingredience:
mleté hovězí maso70 gcherry rajčátka3 ksštíhlá cuketka dle potřeby
nastrouhaný parmezán1 lžícebazalka, tymián, oregano dle chutisůl dle chuti
pepř špetkaolivový olej a olej na opékání masa dle potřebybazalkové pesto dle potřeby
mleté hovězí maso 70 g, cherry rajčátka 3 ks, štíhlá cuketka dle potřeby, nastrouhaný parmezán 1 lžíce, bazalka, tymián, oregano dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej a olej na opékání masa dle potřeby, bazalkové pesto dle potřeby

Příprava

Předkrm hodící se pro každou příležitost...

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Z cukety nakrájíme 4 tenounké podlouhlé plátky. V pánvi přivedeme vodu k varu a plátky cukety necháme vařit, dokud nezměknou a budou ohybné. Plátky cukety osušíme papírovou utěrkou.

Maso vyprátujeme (rozmělníme najemno) a ochutíme solí, pepřem a přiměřeným množstvím bylinek. Z masa vytvarujeme 4 kuličky, které opečeme na pánvi pokapané olejem. Opečené kuličky položíme na papírovou utěrku, osušíme z nich přebytečný tuk a obalíme v parmezánu.

Plátky cukety lehce osolíme. Na dřevěné párátko napíchneme jeden konec cukety (konec přidržujeme u párátka, aby se cuketa neprotrhla), napíchneme rajčátko, cuketu provlíkneme pod rajčátkem a napíchneme masovou kuličku. Opět podtočíme cuketu.

Špízy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a 10 minut pečeme.

Než se špízy rozpečou, rozředíme lžičku bazalkového pesta lžící extra panenského olivového oleje.

2015-04-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI