Melounový salát s ostružinami a gorgonzolou zpět

Ingredience:
meloun1/2 ksjablko Granny Smith1 ksšťáva a kůra z citronu1 ks
čerstvé ostružiny1 velká hrstsýr gorgonzola200 gmátové + bazalkové lístky1 hrstička
pepř čerstvý mletý1 špetka
Zálivka na salát:
balsamico2 lžícemed1 lžíceolivový olej1 velká lžíce
meloun 1/2 ks, jablko Granny Smith 1 ks, šťáva a kůra z citronu 1 ks, čerstvé ostružiny 1 velká hrst, sýr gorgonzola 200 g, mátové + bazalkové lístky 1 hrstička, pepř čerstvý mletý 1 špetka, balsamico 2 lžíce, med 1 lžíce, olivový olej 1 velká lžíce

Příprava

Pokud jste příznivci netradičních chutí a kombinací, určitě se vám tato varianta salátu bude líbit. Největší odměnou pro mě bude, že si i samozřejmě pochutnáte.

Dužinu z melounu nakrájejte na malé kostičky a nasypte je do misky. Jablko omyjte, rozpulte, vykrojte jadřinec a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte je k melounu a opatrně promíchejte společně s bazalkou a mátou. Pár lístků si ponechte na dozdobení.  Citronovou šťávou a žlutou částí citronové kůry nastrouhané na jemné nudličky promíchejte znovu.
Takto připravený salát doplňte ostružinami, posypte strouhaným nebo krájeným sýrem. Zdobíme zbylými lístky bylinek a opepříme trochou čerstvě mletého pepře.

Můžeme si připravit jednoduchou zálivku. Poměry surovin volte dle toho, co vám chutná.  V misce prošlehejte balzamiko, med a olivový olej. Hotovým dresingem celý salát zakápněte.

Dobrou chuť!

2015-07-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI