Mini bulky s pikantní klobásou a parmazánem zpět

Ingredience:
polohrubá mouka300 gsůl dle chutipepř dle chuti
žloutek1 ksvlahé mlékocca 50 mlolej nebo rozpuštěné sádlo50 ml
uvařený a jemně nastrouhaný brambor1 ksdroždí + špetka cukru a vlahé mléko na kvásek1/2 kostkyklobása2 ks
parmazáncca 100 g
polohrubá mouka 300 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, žloutek 1 ks, vlahé mléko cca 50 ml, olej nebo rozpuštěné sádlo 50 ml, uvařený a jemně nastrouhaný brambor 1 ks, droždí + špetka cukru a vlahé mléko na kvásek 1/2 kostky, klobása 2 ks, parmazán cca 100 g

Příprava

Tak opět něco křupavého a pikantního. Super k pivu a vínu. Jsou výborné a určitě je upeču na Silvestra.

Připravíme kvásek a necháme vzejít, pak vlijeme do prosáté mouky, kterou nejprve promícháme se solí a přidáme ostatní suroviny. 
Dobře propracujeme, necháme vykynout a tvoříme malé bulky, potřeme je vajíčkem, posypeme solí a kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.

2016-12-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI