Ingredience na těsto: | |||||
hladká mouka | 0,5 kg | voda | 250 ml | sušené droždí | 1 sáček |
sůl | špetka | ||||
Omáčka na potření: | |||||
rajčatový protlak / kečup | 1 velká lžíce | olivového oleje | 1 velká lžíce | cukr | špetka |
oregáno | špetka | ||||
Na pizzy: | |||||
tuňák | dle chuti | paprika | dle chuti | cibule | dle chuti |
žampiony | dle chuti | olivy | dle chuti | strouhaný sýr | dle chuti |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od paní Komárkové z Vaření a pečení s radostí.
Umícháme těsto a necháme asi 15 minut nakynout. Tvoříme kuličky, chviličku je necháme znovu odpočinout, poté tvoříme placky s vyšším okrajem dokola.
Potřeme omáčkou: z kečupu (rajčatový protlak), trochu oleje, špetku oregána a cukru.
Nazdobíme: slaninou, šunkou, sýrem, cibulí, klobásou, paprikou, tuňákem, žampióny, olivami...co kdo má rád. Pokud jsou doma čerstvé bylinky, jedině bonus navíc!
Přendáme na plech s papírem a upečeme do zlatova. No a než se nadějete, je všechno snědeno. Troubu si předehřejte zhruba na 180°C a pečeme zhruba 15-20 min.
Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI