Mrkvovo-celerové placky zpět

Ingredience:
namočená lněná semínka1 hrneknamočená slunečnicová semínka (12 hodin)1 hrnekmrkev3 ks
celer3 stonkychilli1 kscibule1 ks
česnek1 stroužekkurkuma1 a 1/2 lžičkyhimalájská sůl1/2 lžičky
namočená lněná semínka 1 hrnek, namočená slunečnicová semínka (12 hodin) 1 hrnek, mrkev 3 ks, celer 3 stonky, chilli 1 ks, cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, kurkuma 1 a 1/2 lžičky, himalájská sůl 1/2 lžičky

Příprava

S lněnými a slunečnicovými semínky....

Vše rozmixujeme dohromady a dáme do sušičky sušit na 12h při 40°C. Úžasná náhrada místo chleba, podklad pod pizzu, jen tak na chroupání.

Proč jíst lněná semínka? 
Semena lnu obsahují velké množství esenciálních mastných kyselin omega-3 a omega-6, které dávají mladistvý vzhled kůži a vlasům a jsou nutné pro správnou funkci mozku, zdravé srdce a silný imunitní systém. (takže bez masa opravdu nezhloupneme, dle komentářů některých lidí :P) Semena lnu také obsahují lignany působící proti rakovině. Poskytují tělu vápník a hořčík pro zdravé kosti. Lněná semínka pro lepší stravitelnost je vhodné na 8h namáčet a nechat naklíčit nebo namlít, tím se poruší jejich obal, v opačném případě projdou pouze naším tělem bez velkého využití. Přidávají se do salátů, do různých směsí aby se hmota spojila, protože vytváří lepivý šlem.

2014-03-05 Předkrmy

Poznámka

Semínka namočte alespoň na 8 hodin.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI