Ingredience: | |||||
měkký tvaroh | 200 g | Lučina ve staniolu | 200 g | tvrdý sýr | 200 g |
čerstvé bylinky (pažitka, medvědí česnek) | dle chuti | česnek | 2 stroužky | cibule | 1 ks |
koření (grilovací, směs pepřů, bylinkové, paprika) | dle chuti | sůl | dle chuti | slunečnicový nebo řepkový olej | dle potřeby |
Taky máte rádi nakládané chuťovky? Utopence, hermelíny, papričky se sýrem...? Já to miluju. Inspirovala jsem se jedním receptem Lenky z Topreceptů a musím říct, že ty kuličky jsou úžasné. Je to strašně jednoduché, koření a bylinky si dejte takové, jaké máte rádi, a vždycky to bude luxus.
Tvaroh smíchejte důkladně s Lučinou a najemno nastrouhaným sýrem. Osolte a nechte půl hodiny v lednici. Poté z hmoty vytvarujte kuličky o velikosti knedlíčků do polévky. Každou zvlášť obalte v různých kořeních a najemno posekaných bylinkách. Česnek a cibuli nakrájejte na plátky. Hotové kuličky skládejte do vhodných sklenic, prokládejte česnekem a cibulí, případně listy medvědího česneku. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, můžete do sklenky přidat i chilli papričku. Zalijte olejem tak, aby bylo vše zcela ponořené. Uzavřete a nechte v lednici 3 - 5 dní uležet.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI