Nakládané tofu zpět

Ingredience:
tofu (použila jsem s chilli)1 balení (180g)červená cibule1/2 ksčesnek2 stroužky
rozmarýn4 snítkynakrájená sušená rajčata40 gcelý pepř dle chuti
černé olivy bez pecek dle chutinastrouhaná citronová kůra1 lžičkaolivový nebo rostlinný olej dle potřeby
tofu (použila jsem s chilli) 1 balení (180g), červená cibule 1/2 ks, česnek 2 stroužky, rozmarýn 4 snítky, nakrájená sušená rajčata 40 g, celý pepř dle chuti, černé olivy bez pecek dle chuti, nastrouhaná citronová kůra 1 lžička, olivový nebo rostlinný olej dle potřeby

Příprava

Než mi zjistili laktózovou intoleranci, milovala jsem pojídání nakládaného hermelínu. Spojení sýru, bylinek a olivového oleje byla zkrátka neodolatelná. Nedávno jsem na nakládaný hermelín dostala obrovskou chuť a tak jsem uvažovala, čím bych ho mohla nahradit. A pak mě napadlo, co takhle naložit tofu? Použila jsem své oblíbené ingredience, bylinky a výsledek byl dokonalý. Uleželé tofu pak můžete pojídat jen tak samotné, s chlebem, k salátu nebo ho zkuste přidat do těstovin.

Tofu nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenká půlkolečka. Na dno sklenice nalijte olej a přidávejte jednotlivé ingredience tak, abyste zaplnili celou sklenici. Vše nakonec zalijte olejem až po okraj. Sklenici uzavřete a tofu nechte v lednici cca 2 týdny marinovat. Pokud použijete tofu natural, můžete ho obalit navíc ještě ve sladké paprice.

2018-04-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI