Naklíčené mungo zpět

Ingredience:
fazolky mungo hrstka
fazolky mungo hrstka

Příprava

Doposud málo známá fazolka, která je nadupaná vitamíny a proteiny. Zkuste to nenápadně položit na stůl dětem, jako hrášek. Pokud budou zobat, je to výhra nejen pro ně.

Hrstku munga propláchneme, vložíme do prázdné zavařovací sklenice a zalijeme vodou. Takto necháme bobtnat 4 hodiny, poté propláchneme, vodu tentokrát scedíme, přiklopíme víčkem, aby se ve sklenici udržovalo vlhko, a necháme pár hodin klíčit při běžné pokojové teplotě. V chladnu a temnu se klíčení zpomalí.

Můžeme konzumovat již od prvního dne,  a to dokud klíčky nezhnědnou (většinou 4 den) poté jsou již nejen nevzhledné ale i nahořklé.

VELMI DŮLEŽITÉ – minimálně dvakrát denně proplachovat čistou vodou, jinak se mungo zkazí!!! Fazolky zvětší při klíčení svůj objem 3-5x, proto začínejte raději jen s málem.

Povídání o fazolkách mungo: 

mají specifické, zajímavé aroma, po naklíčení chutnají jako čerstvý hrášek. Z nutričního hlediska jsou velmi významné pro svůj podíl vitamínů a proteinů. Jsou výborným zdrojem vápníku, hořčíku, železa, kyseliny listové, bílkovin, draslíku a vlákniny. A navíc, děti ho mají velmi rádi jako „takovéto zobání“.

2013-10-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI