Olive all´ascolana (plněné smažené olivy) zpět

Ingredience:
mleté maso (mix vepřové, hovězí, drůbeží)300 gcitronová kůra z 1/2 citronu dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutimuškátový oříšek špetkavejce1 ks
nasekaná hladkolistá petržel dle chutinastrouhaný parmazán hrstvelké zelené olivycca 700 g
malá cibule, nakrájená najemno1 ksmrkev, nakrájená najemno1/2 ksřapíkatý celer, nakrájený najmeno1/2 ks
extra panenský olivový olej dle potřebybílé víno1 dcolej na smažení
mouka, vejce, strouhanka na obalení
mleté maso (mix vepřové, hovězí, drůbeží) 300 g, citronová kůra z 1/2 citronu dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, muškátový oříšek špetka, vejce 1 ks, nasekaná hladkolistá petržel dle chuti, nastrouhaný parmazán hrst, velké zelené olivy cca 700 g, malá cibule, nakrájená najemno 1 ks, mrkev, nakrájená najemno 1/2 ks, řapíkatý celer, nakrájený najmeno 1/2 ks, extra panenský olivový olej dle potřeby, bílé víno 1 dc, olej na smažení, mouka, vejce, strouhanka na obalení

Příprava

Na tento recept už se chystám delší dobu. V Itálii jsem si ho hrozně oblíbila. V pizzerii, kam jsme chodili, nám tyto plněné olivy nosili na stůl jako předkrm společně se smaženými mozzarellkami nebo kousky smažené zeleniny či hranolkami.

Uznávám, takový sytý předrm a potom ještě pizza, to je zabijácká večeře. Ale tak to už v Itálii holt chodí. Nicméně, vy můžete tyto olivy připravit pro své známé a servírovat k nim jako druhý chod třeba salát.

Tento recept pochází z regionu Marche. Spousta z vás ho zná, protože kdo byl například v Rimini nebo San Marinu, tak už je to od hranic s tímto regionem jenom kousek. Můžete zde obdivovat překrásnou přírodu (například úchvatné jeskyně Frasassi) a užívat si bohaté gastronomie.

Tento recept není kdovíjak složitý, ale uznávám je docela pracný. Výsledek ale stojí rozhodně za to…

Na rozpáleném oleji osmahneme mrkev, celer a cibuli. Přidáme maso, ochutíme solí a pepřem. Zalijeme vínem a necháme ho vypařit. Mezitím vypeckujeme olivy, pokud máme již bez pecek, tak je na jedné straně rozkrojíme. Vypneme oheň a do masové směsi přidáme vejce, sýr, petržel, citronovou kůru a muškátový oříšek. Promícháme a směs ještě rozmixujeme v mixéru. Každou olivu vyplníme masovou směsí a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Osmažíme do zlatova v oleji (stačí pár minut) a podáváme ještě teplé.

2016-09-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI