Omeleta s houbami a pestem z medvědího česneku zpět

Ingredience:
vajíčka4 kslíhovec150 gpesto z medvědího česneku6 lžiček
olej (ghí) dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
bageta k podávání
vajíčka 4 ks, líhovec 150 g, pesto z medvědího česneku 6 lžiček, olej (ghí) dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bageta k podávání

Příprava

Tahle omeleta se skládá jenom ze tří hlavních ingrediencí, vajíček, líhovce neboli shimeji (ano, to je ta houba) a medvědího česneku. Vše jsem koupila na Kulaťáku.

Je to rychlá a spontánní věc tahle omeleta. Prostě jsem na trhu koupila první svazek krásně zeleného medvědího česneku, vajíčka a trs hub, které mi padly do oka. Často vůbec netuším, co uvařím. Ale myslím, že když nakoupíte krásné a čerstvé ingredience, jde to potom už všechno samo.

Připravte si pesto z medvědího česneku. Já jsem tentokrát v pestu místo piniových nebo kešu oříšků použila semínka slunečnicová. Pesto bylo výborné a navíc slunečnicová semínka jsou dostupnější nejenom v obchodech, ale hlavně i cenou.

Z trsu hub odkrojte spodek (je to stejné jako u trsu hlívy). Rozdělte je na jednotlivé houbičky.

Na rozpálenou pánev nalijte trochu oleje nebo přepuštěného másla a přidejte houby. Osolte, restujte minutu a na pánev vlijte rozkvrdlaná vajíčka. Ztlumte plamen a na mírném ohni opékejte. Vajíčka na povrchu nemusí být úplně tuhá, ať není omeleta zbytečně vysušená.

Hotovou omeletu osolte, opepřete a pokapejte pestem z medvědího česneku.

Podávejte s bagetou.

2017-06-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI