Ovesná kaše s jahodami zpět

Ingredience:
ovesné vločky3 dclmléko2 lžícemléko3 dcl
voda2 dclvanilkový cukr1 lžícesůl špetka
jahody6 kssušenky (Bebe) rozdrobené na kousky4 ks
ovesné vločky 3 dcl, mléko 2 lžíce, mléko 3 dcl, voda 2 dcl, vanilkový cukr 1 lžíce, sůl špetka, jahody 6 ks, sušenky (Bebe) rozdrobené na kousky 4 ks

Příprava

Snídaně, to je můj každodenní rituál, bez kterého bych byla hladová, nepříjemná a zamračená. Je to chvilka jen pro mě, chvilka, kdy si přichystám něco naprosto lahodného, šálek kávy nebo čaje a noviny/ knihu ke čtení. Svět kolem na chvíli přestane existovat a já si užívám ten okamžik pohody a naprostého klidu. Ještě lepší je samozřejmě snídat s další milou osobou, ale tady momentálně nikdo takový není. A tak snídám osamocená, vařím si ovesnou kaši na sto způsobů a nejraději bych prosnídala celý den. Krásné ráno!

V hrnci rozpusťte máslo, přisypejte ovesné vločky a několik minut společně opékejte a sem tam zamíchejte, vločky by měly začít vonět po oříškách. Přilijte 2 dl mléka a 2 dl vody a vařte, dokud kaše nevsákne všechnu tekutinu, pak přijde na řadu poslední dl mléka. Přisypejte cukr a sůl a vařte do zhoustnutí. Rozdělte kaši do dvou mističek, poklaďte na plátky nakrájenými jahodami a posypejte rozdrobenými sušenkami.

2013-11-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI