Paštika z kuřecích jater zpět

Ingredience:
kuřecí játra500 gčesnek1 stroužekstřední cibule1 ks
máslo300 grozmarýn2 snítkyčerstvě mletý pepř1 špetka
vychlazené máslo50 gbrusinky, mandle nebo pistácie
kuřecí játra 500 g, česnek 1 stroužek, střední cibule 1 ks, máslo 300 g, rozmarýn 2 snítky, čerstvě mletý pepř 1 špetka, vychlazené máslo 50 g, brusinky, mandle nebo pistácie

Příprava

Dokonalá paštika z kuřecích jater, bez "hořkýho" ocásku. Hotová je za půl hoďky a my už doma nechceme jinou! Nechte ji pořádně vychladit a podávejte s křupavým čerstvým pečivem.

Játra opláchneme a zbavíme blanek i tuku.
V rendlíku rozehřejeme máslo. Když začne pobublávat, hodíme do něj cibuli nakrájenou na kostičky a česnek, rozmáčknutý plochou stranou nože.
Zamícháme a přidáme lístky rozmarýnu. Minutku restujeme a přihodíme kuřecí játra /nijak jsem je nekrájela/.
Vše osolíme, opepříme, promícháme, teplotu stáhneme na mírný oheň a 15 minut vaříme, za častého míchání.
Pak ještě teplou směs postupně dáme do vyšší nádoby a tyčovým mixérem umixujeme do hladka.
Nakonec přidáme na kousky nakrájené studené máslo, dosolíme a závěrečně promixujeme.
Vznikne vám dokonale jemná paštika, bez hořkýho "ocásku", do který si můžete dát třeba brusinky, pistácie nebo posekaný mandle, jako já.
Máma snědla půlku skleničky jen tak lžičkou a řekla, že už NIKDY nebudeme paštiku kupovat.

Dobrou chuť!
2021-01-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI