Paštika z kuřecích jatýrek s vínem zpět

Ingredience:
játra350 gcibule150 gslanina100 g
máslo200 gsádlo3 lžícesmetana150 ml
červené víno100 mlsůl dle chutipepř špetka
česnek dle chuti
játra 350 g, cibule 150 g, slanina 100 g, máslo 200 g, sádlo 3 lžíce, smetana 150 ml, červené víno 100 ml, sůl dle chuti, pepř špetka, česnek dle chuti

Příprava

Příprava domácí paštiky může být záležitost na třicet minut a ve výsledku máte jistotu že víte co jíte. Pravda, já jich už několik vyzkoušel a nikdy nejsem spokojen s výslednou chutí tolik jako u těch od profíků. 

Nicméně tato špatná jistojistě není. Navíc se mi konečně podařilo dosáhnout konzistence která se opravdu lehce maže na chleba. A to já od paštiky očekávám. Tak to zkuste taky.

Očištěnou játru pokrájíme a restujeme mírně solené na rozpuštěné slanice společně s cibulkou asi 5 minut. Zalijeme vínem a pomalu bez poklice na mírném plameni dusíme než se tekutina vstřebá.

Lehce zchladlé dáme do mixeru nebo kutru, přidáme máslo a sádlo (nebo místo něj upečený tučný bůček) a mixujeme do hladka se stroužkem česneku. Postupně přidáváme smetanu, sůl a pepř.

Výslednou jako med se táhnoucí kašičku nandáme do sklenic a hodinu sterilujeme v mírně vroucí vodě. Necháme odpočinout v lednici po vychladnutí alespoň dva dny.

 

2014-09-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI