Paštika z kuřecích jatýrek s vínem zpět

Ingredience:
játra350 gcibule150 gslanina100 g
máslo200 gsádlo3 lžícesmetana150 ml
červené víno100 mlsůl dle chutipepř špetka
česnek dle chuti
játra 350 g, cibule 150 g, slanina 100 g, máslo 200 g, sádlo 3 lžíce, smetana 150 ml, červené víno 100 ml, sůl dle chuti, pepř špetka, česnek dle chuti

Příprava

Příprava domácí paštiky může být záležitost na třicet minut a ve výsledku máte jistotu že víte co jíte. Pravda, já jich už několik vyzkoušel a nikdy nejsem spokojen s výslednou chutí tolik jako u těch od profíků. 

Nicméně tato špatná jistojistě není. Navíc se mi konečně podařilo dosáhnout konzistence která se opravdu lehce maže na chleba. A to já od paštiky očekávám. Tak to zkuste taky.

Očištěnou játru pokrájíme a restujeme mírně solené na rozpuštěné slanice společně s cibulkou asi 5 minut. Zalijeme vínem a pomalu bez poklice na mírném plameni dusíme než se tekutina vstřebá.

Lehce zchladlé dáme do mixeru nebo kutru, přidáme máslo a sádlo (nebo místo něj upečený tučný bůček) a mixujeme do hladka se stroužkem česneku. Postupně přidáváme smetanu, sůl a pepř.

Výslednou jako med se táhnoucí kašičku nandáme do sklenic a hodinu sterilujeme v mírně vroucí vodě. Necháme odpočinout v lednici po vychladnutí alespoň dva dny.

 

2014-09-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI