Paštika z uzené makrely zpět

Ingredience:
uzená makrela zbavená kostí200 gmalá chilli paprička1 ksčesnek1 stroužek
lístky koriandru3 lžícezakysaná smetana150 gmalá červená cibule1 ks
šťáva z limetky2 lžícesůl dle chutipepř špetka
uzená makrela zbavená kostí 200 g, malá chilli paprička 1 ks, česnek 1 stroužek, lístky koriandru 3 lžíce, zakysaná smetana 150 g, malá červená cibule 1 ks, šťáva z limetky 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Když jsem byla malá, rodiče občas koupili uzenou makrelu - zabalenou v pergamenovém papíře. Doma jsme jí pak jedli k večeři s chlebem a obírali jí od kostí a jedli rukama. Byla jsem zamaštěná až za ušima a pamatuju si, že mi tak v půlce porce přestala vždycky chutnat. Byla na mě tak nějak suchá. V dospělosti jsem jí pak moc nevyhledávala, až jí jednou manžel (tehdy ještě jen nastávající) koupil a připravil mi z ní pomazánku. Od té doby se makrele už vůbec nebráním. 

Pokud i vám uzená makrela samotná přijde moc obyčejná a suchá, zkuste tuhle rybí paštiku. Je příjemně sytá, lehce pálivá (tedy chci říct, že je tak pálivá, jak moc pálivou papričku do ní použijete, já jsem srab a místo chilli používám čerstvou feferonku) a úplně nejlepší je s čerstvým bílým pečivem. 

Rybu zbavíme kůže a maso rukama rozdrobíme na kousky, kosti odstraníme. Rybu vložíme do misky. Chilli papričku zbavíme semen a nasekáme nadrobno a přidáme k rybě. Česnek prolisujeme do misky a přidáme i nasekaný koriandr a zakysanou smetanu. Vidličkou promícháme do hladka. V původním receptu radí směs rozmixovat, ale já to nedělám. 

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno a společně s limetkovou šťávu přidáme k masové směsi. Osolíme, opepříme a promícháme. Vložíme do lednice na minimálně dvě hodiny (paštika ztuhne a nebude tak měkká).

Podáváme s chlebem, vekou nebo opečeným toustem a čerstvou zeleninou.

2016-01-29 Předkrmy

Poznámka

Zdroj: Carol Tennantová, Ryby a plody moře - špalíček receptů

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI