Pečené kaštany s rozmarýnem

zpět
Pečené kaštany s rozmarýnem
Ingredience:
jedlé kaštany500 gmáslo2 - 3 lžícerozmarýn4 snítky
citron - kůra1 kssůl dle chuti
jedlé kaštany 500 g, máslo 2 - 3 lžíce, rozmarýn 4 snítky, citron - kůra 1 ks, sůl dle chuti

Příprava

Máte rádi pečené kaštany? My je milujeme! Vlastně vždycky, když jdeme v zimě na trh, tak hledáme pečené kaštany, a když je mají, hned si je koupíme. 

Doma je většinou pečeme jen tak samotné, ale v Apetitu mě zaujal recept na tyhle kořeněné. Zkusili jsme je a fakt jsou skvělé!

Troubu rozehřejte na 200°C. 

Každý kaštan nařízněte do křížku. Je jedno, jestli ve špičce nebo na straně, ale já je nařezávám tak, že plochou stranou položím kaštan na prkýnko a nahoře ho naříznu zubatým nožem. Jde to lépe než ve špičce a hlavně to jde dobře tím zubatým nožem. Bez naříznutí by kaštany v troubě vybuchovaly a navíc se díky naříznutí dostane chuť koření krásně dovnitř.

Kaštany vsypte do pekáčku a pečte 25 - 30 minut.

Potom přidejte rozpuštěné máslo, citronovou kůru a posekaný rozmarýn a sůl. Promíchejte a ještě dejte na 5 minut do trouby. 

Ihned podávejte.

2018-12-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI