Pečené papriky s čerstvým sýrem a tymiánem zpět

Ingredience:
papriky (ideální jsou kapie pěkně buclaté)6 kssýr Palouček500 gopražené nasekané vlašské ořechy50 g
čerstvé tymiánové lístky1 lžícečerstvé oregano1 lžícenastrouhaná citronová kůra1 lžička
citronová šťáva1 lžičkasůl dle chutičerstvě namletý černý pepř dle chuti
kvalitní zastudena lisovaný olivový olej3 lžícekvalitní balsamikový ocet1 lžičkasnítky tymiánu a ořechy na ozdobení
papriky (ideální jsou kapie pěkně buclaté) 6 ks, sýr Palouček 500 g, opražené nasekané vlašské ořechy 50 g, čerstvé tymiánové lístky 1 lžíce, čerstvé oregano 1 lžíce, nastrouhaná citronová kůra 1 lžička, citronová šťáva 1 lžička, sůl dle chuti, čerstvě namletý černý pepř dle chuti, kvalitní zastudena lisovaný olivový olej 3 lžíce, kvalitní balsamikový ocet 1 lžička, snítky tymiánu a ořechy na ozdobení

Příprava

Pečené papriky jsou svěží a lehké jídlo, které bude chutnat nejlépe, když použijete papriky z vlastní zahrádky. Už pro ten pocit. Ale budou chutnat výborně i z paprik darovaných a nakonec i z těch koupených. Je to prostě super jídlo. Hodí se třeba jako předkrm nebo jako večeře.

Troubu si předehřejeme na 180°C. Rošt dejte do středu trouby. Připravte si velký plech nebo pekáč. 

Papriky omyjte. Připravte si malý, ostrý nůž a v paprice udělejte řez dlouhý asi 6 cm. Může být klidně přes celou papriku. Ale pozor, aby se vám potom při vydlabávání semínek paprika nerozpadla. To je veškerá příprava papriky před pečením. Semínka nechejte uvnitř. Vyberete je po upečení.

Papriky naskládejte na plech, řeznou stranou nahoru. Pečte 30 minut. Papriky změknou a mohou být místy až lehce připálené. Nevadí. Slupku stejně oloupete. 

Papriky nechejte vychladnout. Opatrně malou lžičkou vyberte z papriky semínka. Pracujte raději pomalu, ať papriku moc nepoškodíte. Stonky by měly zůstat pěkně na paprice. Vypadá to lépe. 

Smíchejte všechny ostatní suroviny, kromě oleje a balzamika, v míse. Trochu opražených, nasekaných ořechů si nechejte na ozdobení, stejně jako trochu tymiánových lístků. Ochuťte.

Každou papriku naplňte ochucenou sýrovou směsí. Naplněnou papriku pěkně natvarujte.

Na talíři posypejte ořechy a tymiánem, zakápněte olivovým olejem a balsamikem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-02-16 Předkrmy

Poznámka

Inspirací mi tentokrát byl můj oblíbený Yotam Ottolenghi. Tento britský šéfkuchař, autor kuchařek a majitel restaurací, pochází z Jeruzaléma. Baví mě sledovat pořady s ním a číst jeho recepty. Má zajímavý styl, často „šmrncnutý“ kuchyní dálného východu.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI