Ingredience: | |||||
droždí | 1/2 ks | cukr | 1 lžička | sůl | 2 lžičky |
oregano | 1 lžička | voda | 250 ml | olivový olej | 2 lžíce |
hladká mouka | 360 g | žitná mouka | 100 g | vločky | hrstka |
otruby | hrstka | ||||
Na pizzu: | |||||
mozzarella | dle chuti | šunka | dle chuti | uzenina | dle chuti |
strouhaný sýr | dle chuti | cibulka | dle chuti | vejce | dle chuti |
Ráda peču domácí pečivo, chléb nebo rohlíky. Navzdory vědomí, že pečivo není příliš zdravé, jsem prostě rohlíková.. a tak si do toho domácího alespoň dávám podíl zdravější mouky, nějaká ta semínka, oříšky, zkrátka nějakou tu přidanou hodnotu, díky které mám potom o trošku menší výčitky.
Všechny ingredience smíchej, droždí je vhodné rozmíchat ve vodě, než se přidá do těsta. Vypracované těsto nech kynout asi hodinu, mělo by zdvojnásobit svůj objem. Žitná mouka trochu hůř kyne, těsto bude proto možná potřebovat víc času než klasické kynuté těsto.
Vytvaruj placičky, potři směsí oleje a protlaku nebo kvalitního kečupu.
V jiné míse smíchej 100 g nakrájené uzeniny, 100 g nastrouhaného sýru (já jsem dala mozzarellu, ale může to být eidam, parmazán, cokoliv podle chuti), 3 na kostičky nakrájené okurky, 1/2 na kostičky nakrájené cibule, 2 vejce, sůl, pepř.
Na každou potřenou placku dej část směsi a uhlaď povrch.
Zapeč při teplotě 200°C 20 min.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI