Pečivo ala minipizza zpět

Ingredience:
droždí1/2 kscukr1 lžičkasůl2 lžičky
oregano1 lžičkavoda250 mlolivový olej2 lžíce
hladká mouka360 gžitná mouka100 gvločky hrstka
otruby hrstka
Na pizzu:
mozzarella dle chutišunka dle chutiuzenina dle chuti
strouhaný sýr dle chuticibulka dle chutivejce dle chuti
droždí 1/2 ks, cukr 1 lžička, sůl 2 lžičky, oregano 1 lžička, voda 250 ml, olivový olej 2 lžíce, hladká mouka 360 g, žitná mouka 100 g, vločky hrstka, otruby hrstka, mozzarella dle chuti, šunka dle chuti, uzenina dle chuti, strouhaný sýr dle chuti, cibulka dle chuti, vejce dle chuti

Příprava

Ráda peču domácí pečivo, chléb nebo rohlíky. Navzdory vědomí, že pečivo není příliš zdravé, jsem prostě rohlíková.. a tak si do toho domácího alespoň dávám podíl zdravější mouky, nějaká ta semínka, oříšky, zkrátka nějakou tu přidanou hodnotu, díky které mám potom o trošku menší výčitky.

Všechny ingredience smíchej, droždí je vhodné rozmíchat ve vodě, než se přidá do těsta. Vypracované těsto nech kynout asi hodinu, mělo by zdvojnásobit svůj objem. Žitná mouka trochu hůř kyne, těsto bude proto možná potřebovat víc času než klasické kynuté těsto. 

Vytvaruj placičky, potři směsí oleje a protlaku nebo kvalitního kečupu.

V jiné míse smíchej 100 g nakrájené uzeniny, 100 g nastrouhaného sýru (já jsem dala mozzarellu, ale může to být eidam, parmazán, cokoliv podle chuti), 3 na kostičky nakrájené okurky, 1/2 na kostičky nakrájené cibule, 2 vejce, sůl, pepř.

Na každou potřenou placku dej část směsi a uhlaď povrch.

Zapeč při teplotě 200°C 20 min.

2015-02-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI