Pikantní pomazánka z pečené dýně s ricottou zpět

Ingredience:
dýně Hokkaido1/2 ks (cca 300g)ricotta200 gčesnek3 stroužky
umeocet1 lžičkaasijské kari1 lžičkaolivový olej2 lžíce
sůl dle chuti
dýně Hokkaido 1/2 ks (cca 300g), ricotta 200 g, česnek 3 stroužky, umeocet 1 lžička, asijské kari 1 lžička, olivový olej 2 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Už nějakou chvíli mi v lednici "strašila" půlka dýně. Na polévku jsme v tomhle počasí nikdo chuť neměl, tak vznikla tato lehká pomazánka. Je to vítaná změna od zaběhlých klasik a potěší i hřejivou barvou.

Polovinu dýně vydlabeme od semínek, ještě jednou rozpůlíme a můžeme i oloupat. Pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a pečeme na pečícím papíře asi 20 minut na 200 stupňů. Po upečení necháme zchladnout a poté rozmixujeme společně s česnekem, lžící olivového oleje a ricottou do hladké konzistence. Nakonec vmícháme kari, umeocet a dosolíme dle chuti. Dáme vychladit a můžeme podávat ozdobené dýňovými semínky.

2016-08-05 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI