Plněné cuketové závitky zpět

Ingredience (8-10 ks):
středně velká cuketa2 kskozí sýr250 gčerstvá bazalka pár lístků
jarní cibulka3 ksčesnek2 - 3 stroužkysůl dle chuti
pepř dle chuticitronová šťáva dle chutiolivový olej dle potřeby
středně velká cuketa 2 ks, kozí sýr 250 g, čerstvá bazalka pár lístků, jarní cibulka 3 ks, česnek 2 - 3 stroužky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, citronová šťáva dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

K přípravě tohoto předkrmu či fingerfood jsem se inspirovala v Alnatura kuchařce. Zaujala mě kombinace cuket a kozího sýra, navíc v chlazené variantě. Chuťovka je to příjemná a bude se hodit také ke grilovačce. Pokud není kozí sýr váš oblíbený, můžete použít smetanový sýr a bude to také výborné.

Cukety podélně nakrájejte na cca půl centimetrovou tloušťku, okraje cukety na závitky nevyužijete. V pánvi rozehřejte trochu oleje a cuketu na něm z obou stran orestujte, osolte, podle potřeby přidávejte olej. Plátky nechejte vychladnout. V misce si rozmíchejte vidličkou sýr, pokud je tužší, přidejte trochu mléka. Česnek a bazalku nasekejte nadrobno. Na plátky cukety naneste sýr a zasypte česnekem a bazalkou, plátky zarolujte a zajistěte párátkem. Všechny rolky vložte např. do zapékací mísy nebo na tác, zakapejte citronovou šťávou, osolte, zasypte opět česnekem a bazalkou a nakrájenou jarní cibulkou. Vše zakryjte potravinovou fólií a nechejte alespoň 3 hodiny chladit, vyndejte z lednice 30 minut před podáváním. 

2018-05-04 Předkrmy

Poznámka

Recept: Alnatura kuchařka, Nejlepší recepty našich zákazníků, DM drogerie markt s.r.o.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI