Pohanková pomazánka zpět

Ingredience:
šalotka4 ksčesnek3 stroužkypohanka lámanka1/2 hrníčku
domácí hořčice1 lžícemalé nakládané okurky3 kssójová omáčka2 lžičky
olej1 lžícesůl dle chutipepř špetka
majoránka špetka
šalotka 4 ks, česnek 3 stroužky, pohanka lámanka 1/2 hrníčku, domácí hořčice 1 lžíce, malé nakládané okurky 3 ks, sójová omáčka 2 lžičky, olej 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka, majoránka špetka

Příprava

Výborná pomazánka bez lepku či kaseinu. Co víc si přát. Tato pomazánka vaše tělo obohatí o rutin, niacin, vitaminy B a E, či minerální látky. Na trhu můžeme pohanku najít jako tmavou či světlou (termicky nebo mechanicky loupanou), jako lámanku, mouku či kroupy. Pohanku lze připravovat více způsoby. Šetrnost přípravy určuje, kolik prospěšných látek nám potom zbude. Může se vařit 15 minut, nebo jen 3 minuty, nebo vůbec (jen spařit). Osmažená cibule a česnek propůjčuje pomazánce označení "škvarková". Děkuji za inspiraci Evě Francové.

Pohanku povaříme 3 minuty v osolené vodě (1:2), poté necháme pod pokličkou 15 minut dojít. Mezitím na oleji pozvolna restujeme nakrájenou cibuli a česnek, cca 10 minut. Poté nabobtnalou pohanku spolu s cibulí, česnekem a okurkami rozmixujeme dohladka, přidáme hořčici, sójovou omáčku a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

2016-02-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI