Pohanková pomazánka s pórkem a šunkou zpět

Ingredience:
pohanka hrstsýr cottage2 baleníšunka100 g
pórekcca 10 - 15 cmmáslo kouseksůl špetka
pohanka hrst, sýr cottage 2 balení, šunka 100 g, pórek cca 10 - 15 cm, máslo kousek, sůl špetka

Příprava

Hlavní přísadou pomazánky je pohanka, která se řadí díky absenci lepku, jako vhodná pro bezlepkáře. Má významný zdroj rutinu (pružnost cév, snižuje cholesterol, prý váže na sebe vitamin C), pomáhá při imunitě, detoxu nebo psychické či fyzické námaze.

Pohanku zalijeme vroucí vodou cca půl cm nad povrch, uzavřeme a vložíme do tepla ( nejlépe zabalit do deky nabo peřiny ). Necháme 30 minut nabobtnat.

Mezitím orestujeme na kousku másla pokrájený pórek se šunkou. Já jsem měla šunku vcelku, tak jsem ji nastrouhala, jinak můžete nakrájet na drobné kostičky. Pórek je dobré před restováním trošku osolit, pustí šťávu a nebude nám hnědnout. Odstavíme a necháme zchladnout.

Pohanku rozmixujeme tyčovým mixérem, vmícháme cottage a pórkovo - šunkovou směs.

Dobře promícháme, osolíme a necháme uležet. Kdo má rád česnek, může přidat jeden rozmačkaný stroužek.

2015-01-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI