Pohankové vafle se špenátem, cibulkou, česnekem a quinoou zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebypohanková mouka50 gšpenát60 g
česnek1/2 stroužkuvejce2 kscibule30 g
uvařená světlá quinoa2 lžícemandlové mléko Provamel150 mlmořská sůl dle chuti
České Ghíčko Bio dle potřeby, pohanková mouka 50 g, špenát 60 g, česnek 1/2 stroužku, vejce 2 ks, cibule 30 g, uvařená světlá quinoa 2 lžíce, mandlové mléko Provamel 150 ml, mořská sůl dle chuti

Příprava

Mám ráda experimenty a ráda dělám zeleninové svačinky. Přiznám se, že vafle vznikly z lenosti, nechtělo se mi plácat placičky a na plotně mi zbyla vařená quinoa. Řekla jsem si, že to risknu a zkusím udělat vafle. No a experiment se vydařil na jedničku a jak jinak než na Českém Ghíčku.


Na Ghí si orestujeme cibulku, přidáme povolený špenát, prolisovaný česnek, osolíme a krátce prohřejeme. Vyšleháme vajíčka, přidáme špenát, uvařenou quinoou a opět mixujeme, postupně přisypeme prosetou pohankovou mouku a mandlové mléko. Když je směs vyšlehaná, nalijeme ji do rozehřátého vaflovače a pečeme minimálně 5 minut. Já pekla na vaflovači z Lidlu na stupeň 3. Pokud chcete vafličky měkké, tak postačí 5 minut, pokud byste si chtěli večer u televize pochutnat na něčem dobrém k vínečku, tak je tam ponechte o něco déle a jsou úžasně křupavé.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-02-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
7
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI