Pomazánka s chřestem zpět

Ingredience:
zelený chřest2 výhonkyčerstvá zázvorová šťáva1 lžičkanasekaná pažitka1 lžíce
nakrájená šalotka1 ksvajíčko uvařené natvrdo1 ksčerstvý sýr5 lžic
zakysaná smetana1 lžíceolivový olej1 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
zelený chřest 2 výhonky, čerstvá zázvorová šťáva 1 lžička, nasekaná pažitka 1 lžíce, nakrájená šalotka 1 ks, vajíčko uvařené natvrdo 1 ks, čerstvý sýr 5 lžic, zakysaná smetana 1 lžíce, olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Věděli jste, že časté pojídání chřestu ve velkém může působit afrodiziakálně? Tak do této pomazánky jsem dala raději jen dva výhonky.
Chřest má druhové jméno lékařský, a to není samo sebou. Prospívá např. při onemocnění ledvin, močového měchýře, jater a žlučníku. Je nízko kalorický a obsahuje hodně vlákniny.
Chřestové výhonky se sklízí až ze 4letých rostlin. Je znám jemnější bílý, který je při růstu zakrývaný před světlem, a zelený s nahořklou chutí.

Chřestové výhonky povaříme 4 minuty. Poté jeden výhonek rozmixujeme s olivovým olejem a nakrájenou šalotkou. Přimícháme sýr, smetanu, pažitku, zázvorovou šťávu, nakrájený druhý chřestový výhonek a nakrájené vajíčko. Osolíme a opepříme a ozdobíme petrželkou.

2016-04-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI