Ingredience: | |||||
červená čočka | 1 šálek | jarní cibulka | 1 ks | máslo | 1 plátek |
hořčice | 1 lžička | česnek | 1 stroužek | sůl | špetička |
S přípravou tohoto receptu je dobré začít o něco dříve, neboť čočku je potřeba uvařit, nechat zchladnout a i hotovou pomazánku doporučuji nechat aspoň hodinku zatuhnout v lednici. Stojí to ale rozhodně za to, protože je výborná a přitom obsahuje jen pár surovin.
Červenou čočku dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody (měly by to tedy být cca 2 šálky) a 5 minut povaříme. Případnou přebytečnou vodu slijeme a uvařenou čočku necháme vychladnout. Poté ji smícháme s větším oříškem změklého másla, nasekanou jarní cibulkou a česnekem. Přidat můžete i malé množství hořčice a sůl dle chuti. Pečlivě vše promíchejte a nechejte v lednici ztuhnout.
Dětská specifika: červená čočka by neměla nadýmat a je proto vhodná pro děti od cca 8 měsíců, nicméně zbylé suroviny v receptu,, jako je např. česnek, cibulka nebo hořčice, bych takto malým dětem nedávala, proto řadíme spíše do kategorie od 1 roku. Neznamená to ovšem, že se nemůžete odpíchnout od základu, který tvoří červená čočka a máslo, a přidat o něj něco pro malé děti vhodnějšího (můj tip je např. kořenová zelenina - mrkev, petrželka).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI