Pomazánka z červené řepy a černé čočky pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
černá čočka (váženo v syrovém stavu)50 gstředně velká červená řepa1 ksLučina nebo žervé100 g (1 kostka)
česnek1 - 2 stroužkypanenský olej1 lžícesůl dle chuti
černá čočka (váženo v syrovém stavu) 50 g, středně velká červená řepa 1 ks, Lučina nebo žervé 100 g (1 kostka), česnek 1 - 2 stroužky, panenský olej 1 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Červené řepě se asi musí přijít na chuť, což mi trvalo hodně let, zato černá čočka je moje láska na první ochutnání. V téhle pomazánce dohromady spolu tyhle dvě holky fungují naprosto skvěle a jako bonus nabízí tuhle nádhernou růžovou barvu, která se bude asi nejvíc líbit malým princeznám.

Čočku uvařte do změknutí podle návodu na obalu (obvykle to trvá kolem 35 minut). Řepu buď také uvařte (na sporáku v hrnci to trvá asi hodinku a půl a doporučuji vaření vcelku, aby se nevytrácela barva), nebo můžete koupit i už uvařenou a dobu si tak zkrátit. Dejte do mixéru společně s ostatními ingrediencemi a rozmixujte na hladkou kaši. Tu pak nechte před podáváním ještě vychladnout. Pak už můžete jen mazat a barvit pusinky na růžovo.

Dětská specifika:

  • Černou čočku jakožto luštěninu doporučuji od 1 roku.
  • Pozor také na syrový česnek, který může citlivá bříška nadýmat.
2019-02-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI