Pomazánka z fazolí Pinto zpět

Ingredience:
fazole Pinto v suchém stavu200 gčervená cibule1 kssterilovaná paprika1 vrchovatá lžíce
česnek1 stroužekolivový olej1 lžícelahůdkové droždí1 - 2 lžíce
kopřivové pesto3 lžičkyčerná sůl Kala Namak dle chutipepř dle chuti
fazole Pinto v suchém stavu 200 g, červená cibule 1 ks, sterilovaná paprika 1 vrchovatá lžíce, česnek 1 stroužek, olivový olej 1 lžíce, lahůdkové droždí 1 - 2 lžíce, kopřivové pesto 3 lžičky, černá sůl Kala Namak dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

A je tu další souboj s mojí nejméně oblíbenou luštěninou. Tentokrát je to, mně úplně neznámá, fazole Pinto. A musím říct, že výsledek je opět 1:0 pro fazole. Pomazánka je výborná a v kombinaci s kváskovým chlebíkem je to opravdu lahoda veliká.

Fazole si namočíme na 12 hodin, několikrát během té doby vyměníme vodu. Poté, opět v čisté vodě, vaříme fazole do změknutí. To může trvat 1 - 1 a půl hodiny. Po vychladnutí fazolí, smícháme všechny ingredience a rozmixujeme dohladka. Necháme odležet v lednici.

2016-04-25 Předkrmy

Poznámka

Doba přípravy: 10 minut bez namáčení a vaření fazolí.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI