Pomazánka z pečené červené řepy, křenu a česneku zpět

Ingredience:
malá červená řepa5 kskřen1 lžičkačesnek1 stroužek
čerstvý sýr4 lžícepepř špetkasůl dle chuti
olivový olej dle potřebykozí sýr na ozdobu
malá červená řepa 5 ks, křen 1 lžička, česnek 1 stroužek, čerstvý sýr 4 lžíce, pepř špetka, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby, kozí sýr na ozdobu

Příprava

U nás ve školce musíme dětem připravovat i svačinky, takže tentokrát kluci dostali na domácím kváskovém toustu pomazánku z pečené červené řepy lehce ochucenou křenem. Pečením řepa částečně ztratí svoji typickou zemitou chuť a zároveň se odpaří i voda, která je v pomazánce nežádoucí. Spotřebovala jsem poslední řepu ve sklepě a díky křenu a česneku třeba i odehnala nějakého toho bacila.

Oloupanou, na osminky nakrájenou červenou řepu posolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a pečeme do měkka při 200 st. Poté rozmixujeme se sýrem a dochutíme rozetřeným česnekem a na jemno nastrouhaným křenem. Podáváme s kozím sýrem.

2016-04-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI