Pomazánka z pečeného lososa zpět

Ingredience:
Lučina200 gfilet lososa (váha syrové ryby i s kůží)180 gcitronová šťáva1 lžíce
jemně pokrájená pažitka hrstsůl dle chutipepř dle chuti
Lučina 200 g, filet lososa (váha syrové ryby i s kůží) 180 g, citronová šťáva 1 lžíce, jemně pokrájená pažitka hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Pomazánky jsou super a je dobrý mít nějakou v lednici. Na snídani, na svačinu nebo na večeři, hodí se vždycky.

Tahle je (samozřejmě) rychlá a snadná, ale hlavně moc dobrá. Pokud máte rádi rybí pomazánky, určitě ji zkuste, protože je to zase něco jiného než ty tuňákové a sardinkové pořád dokola.

Lososa osolte a upečte. Můžete ho upéct v troubě, na páře nebo opéct na pánvi, jak chcete.

Pečeného lososa nechte vychladnout, sundejte kůži a vidličkou ho rozmačkejte na kousky. 

Přidejte lučinu, citronovou šťávu, pokrájenou pažitku, trošku osolte a opepřete a pomazánku dobře promíchejte. 

TIP: Vždy, když koupím lososa, tak si jeden dva kousky uříznu a dám do mrazáku. Když pak dostaneme chuť na rybí pomazánku, stačí jen sáhnout do mrazáku. 

Poznámka: 

Váha ryby je samozřejmě orientační, a pokud máte kousek o něco větší nebo menší, nice se neděje.

2018-10-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI