Provensálský "kyš" zpět

Korpus:
mandlová mouka150 glněná mouka60 gžloutky2 ks
sůl dle chutipepř dle chutičervená paprika dle chuti
máslo100 g
Náplň:
mandlová smetana200 mlkvalitní šunka200 gstrouhaný sýr100 g
vejce3 kssušená bazalka dle chuticherry rajčátka100 g
čerstvá bazalka dle chuti
mandlová mouka 150 g, lněná mouka 60 g, žloutky 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, červená paprika dle chuti, máslo 100 g, mandlová smetana 200 ml, kvalitní šunka 200 g, strouhaný sýr 100 g, vejce 3 ks, sušená bazalka dle chuti, cherry rajčátka 100 g, čerstvá bazalka dle chuti

Příprava

Tento recept zvládne i začáteční. Těsto je úžasně křehké a spojení použitých surovin naprosto dokonalé.

Suroviny na těsto zpracujeme dohromady. 

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Těsto natlačíme do formy. Pečeme cca 25 minut.

Připravíme si náplň. Smetanu smícháme s vejci a pokrájenou šunkou a sýrem. Nakrájíme si rajčata. 

Upečený korpus vytáhneme z trouby a nalijeme na něj připravenou náplň. Nahoru naskládáme nakrájená rajčátka a pečeme dalších cca 35 minut.

Hotový koláč ještě dozdobíme bazalkou.

2018-04-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI