Quiche s hráškem, šunkou a mátou zpět

Těsto:
hladká mouka330 gmáslo170 gsůl6 g
velké vejce (nebo 2 malá)1 ksstudená voda60 ml
Náplň:
hrášek250 gšunka nakrájená nadrobno150 gnasekaná máta1 vrchovatá lžíce
mléko250 mlsmetana 33%250 mlvejce6 ks
sůl špetkapepř špetka
hladká mouka 330 g, máslo 170 g, sůl 6 g, velké vejce (nebo 2 malá) 1 ks, studená voda 60 ml, hrášek 250 g, šunka nakrájená nadrobno 150 g, nasekaná máta 1 vrchovatá lžíce, mléko 250 ml, smetana 33% 250 ml, vejce 6 ks, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Chuť hráškového quiche mi připomíná nádivku, jaro a velikonoce. Pojďte si zpříjemnit studené podzimní dny vzpomínkou na jarní sílící sluníčko.

POSTUP NA TĚSTO:
Z mouky, soli a másla vypracujte drobenku (pokud  pracujete v robotu, použijte míchací metlu). Přidejte vejce a vodu a vytvořte hladké těsto. Pokud pracujete v robotu, nemíchejte více než 3 minuty. Zabalte do fresh folie a dejte alespoň na 30 min do lednice.

POSTUP NA NÁPLŇ:
Hrášek nasypte do hrnce spolu se špetkou soli a lžičkou másla, zalijte vodou a nechte povařit (vařte jen krátce). Poté zceďte. V míse vyšlehejte vejce, mléko, smetanu a mátu. Přisolte podle chuti a přidejte trošku pepře.

SESTAVTE QUICHE:
Na mírně pomoučněném valu vyválejte z těsta kolo, silné asi 3 mm. Pomocí válečku přeneste do formy. Okraje zařízněte podél venkovního kraje formy a potom zahněte dovnitř tak, aby pod nimi byl takový “půltunel” (viz obrázek níže – naučila jsem se na kurzu v Saint Tropez. Promíchejte hrášek se šunkou a nasypte do formy na těsto a vše zalijte tekutou směsí. Pečte na 160 stupňů 45 minut.

2013-11-05 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI