Quinoový nákyp se zeleninou a sýrem cottage zpět

Ingredience:
quinoa100 gbrokolice8 růžičekrajčata4 ks
mrkev2 ksjarní cibulka2 ksčesnek3 stroužky
cottage sýr200 gvejce4 ksmléko50 ml
olivový olej2 lžícesůl1 špetka
quinoa 100 g, brokolice 8 růžiček, rajčata 4 ks, mrkev 2 ks, jarní cibulka 2 ks, česnek 3 stroužky, cottage sýr 200 g, vejce 4 ks, mléko 50 ml, olivový olej 2 lžíce, sůl 1 špetka

Příprava

Znáte quinou? Quinoa obsahuje tzv. saponiny, mají hořkou mýdlovou chuť a proto se doporučuje je, před vařením pořádně propláchnout a několikrát proprat v horké vodě. Není u nás ještě tolik rozšířená, ale dostupná je snad v každé zdravé výživě. Díky vysokému obsahu bílkovin je to pro mě super surovina.

Jako první si uvaříme quinou.100 g quinoy spaříme vroucí vodou a dáme vařit s dvojnásobným množství vody, přibližně 15 minut.
Mezitím si pokrájíme zeleninu na menší kousky a mrkev nastrouháme nahrubo. Ze dvou bílků si vyšleháme sníh.
Když máme uvařenou a vychladlou quinou, připravíme si zapékací misku, kterou pokapeme olivovým olejem, vsypeme quinou, směs zeleniny, sýr cottage a vše promícháme. Opatrně vmícháme bílky a zalijeme zbytkem rozšlehaných vajec s mlékem a prolisovaným česnekem.
Pečeme při 180° cca 30 minut, než nám vyběhnou ve směsi bílky a udělá se na vrchu zlatavá krusta. 

Poté servírujeme teplý nebo vychlazený třeba na piknik. Dobrou chuť!

2015-08-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI