Rajčatový tartar na dva způsoby ( tataráček ) zpět

První varianta:
větší masitá rajčata2 ksavokádo1/2 ksjarní cibulka1 ks
ančovičky2-3 filátkačerstvá bazalka1 hrstkapepř1 špetka
sůl1 špetkaolivový olej5-6 kapek
druhá varianta:
větší masitá rajčata2 ksnaložená sušená rajčata4-5 ksposekané kapary1 lžička
jarní cibulka1 ksčerstvá bazalka1 hrstičkadrcené chillifeferonky1 špetka
pepř1 špetkasůl1 špetkaolivový olej4-5 kapek
bazalkové pesto na bagetky2-3 lžičkyčerstvé bagetky2-3 ks
větší masitá rajčata 2 ks, avokádo 1/2 ks, jarní cibulka 1 ks, ančovičky 2-3 filátka, čerstvá bazalka 1 hrstka, pepř 1 špetka, sůl 1 špetka, olivový olej 5-6 kapek, větší masitá rajčata 2 ks, naložená sušená rajčata 4-5 ks, posekané kapary 1 lžička, jarní cibulka 1 ks, čerstvá bazalka 1 hrstička, drcené chillifeferonky 1 špetka, pepř 1 špetka, sůl 1 špetka, olivový olej 4-5 kapek, bazalkové pesto na bagetky 2-3 lžičky, čerstvé bagetky 2-3 ks

Příprava

Přivezla jsem si z Itálie krásná masitá rajčata. Samozřejmě hlavně kvůli tomu, abych z nich vypreparovala semínka a mohla si je letos vypěstovat sama :-) . Jak já se vždycky těším na rajčata ze zahrady, krásně voňavá od slunce, slaďoučká ..... A jelikož jsem dužinu takto vydloubala, připravila jsem ze zbytku výborné tataráčky .

První varianta přípravy:
Rajčata nakrájíme spolu s avokádem na drobné kostičky, cibulku, bazalku a ančovičky najemno. Promícháme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti dosolíme. Podáváme na opečené bagetce nejlépe vychlazené.

Tento druhý recept jsem upravila z původního od Ivany Krausové.
Stejně jako u předchozího receptu nakrájíme rajčata na kostičky, sušená rajčata, jarní cibulku, bazalku a kapary najemno posekáme. Promícháme, opepříme, dosolíme a zakápneme olivovým olejem. Vychlazené podáváme na opečené bagetce potřené bazalkovým pestem nebo bez, to nechám na vás.

2022-08-08 Předkrmy

Poznámka

Z jarní cibulky do receptu používám pouze bílou část.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptnízkokalorický
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI