Ravioly z červené řepy, bylinkový parmazán zpět

Ingredience:
středně velká červená řepa (předvařená)1 ksricotta150 gnastrouhaná kůra z 1/2 limetky dle chuti
sůl dle chuti
Zálivka:
olivový olej dle potřebydýňový olej dle potřebylimetková šťáva dle chuti
růžový pepř dle chutisůl dle chuti
Bylinkový parmazán:
parmazán50 gbazalka hrst
středně velká červená řepa (předvařená) 1 ks, ricotta 150 g, nastrouhaná kůra z 1/2 limetky dle chuti, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby, dýňový olej dle potřeby, limetková šťáva dle chuti, růžový pepř dle chuti, sůl dle chuti, parmazán 50 g, bazalka hrst

Příprava

Řepa v moderním kabátku. Lehké osvěžení nejen pro teplé letní dny...výborné plněné třeba i kozím sýrem.

Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme. Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a promícháme.

Parmazán dáme do sekáčku s bazalkou.

Růžový pepř lehce podrtíme a smícháme s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošleháme, aby vznikla hladká emulze.

Řepu krájíme na velice tenké plátky. Na každý položíme kopeček ochucené ricotty a plátek přehneme a nebo položíme další plátek.

Naservírujeme na talíř a přelijeme zálivkou, posypeme bylinkovým parmazánem.

2017-06-01 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI