Ricottové panini zpět

Těsto:
hladká mouka250 gsůl1 lžičkamed1/2 lžičky
olivový olej2 lžícečerstvé droždí8 gvoda100 ml
ricotta80 gmléko + mléko na potření bagetek3 lžíce
Na posypání:
směs bylinek, hrubozrnná sůl, sezam,mák... dle chuti
hladká mouka 250 g, sůl 1 lžička, med 1/2 lžičky, olivový olej 2 lžíce, čerstvé droždí 8 g, voda 100 ml, ricotta 80 g, mléko + mléko na potření bagetek 3 lžíce, směs bylinek, hrubozrnná sůl, sezam,mák... dle chuti

Příprava

Jestli holduješ nadýchaným bagetkám, zkus tyto panini a už si v obchodě žádnou suchou housku nikdy nekoupíš.

Ze surovin postupně vypracuj pěkné hladké těsto. Nech vykynout v zakryté míse asi hodinu, poté rukama z těsta vypracuj asi osm kuliček. Polož na plech vyložený pečícím papírem, povrch potři mlékem, posyp semínky nebo kořením a nechej další půl hodinu kynout. Peč v troubě rozehřáté na 220° C asi 25 min dozlatova.

Panini jsem doplnila:
mozzarella, rajčátko, bazalka
ricotta, klobáska, okurek

2014-08-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI