Rozmarýnové sušenky bez mouky a cukru zpět

Ingredience:
mandlová mouka230 gsůl1 vrchovatá lžíceoblíbené sušené koření (rozmarýn, kmín, tymián...)3 lžičky
voda2 lžícebílek1 kskokosový olej1 lžička
rozpuštěný kokosový tuk1/4 lžičky
mandlová mouka 230 g, sůl 1 vrchovatá lžíce, oblíbené sušené koření (rozmarýn, kmín, tymián...) 3 lžičky, voda 2 lžíce, bílek 1 ks, kokosový olej 1 lžička, rozpuštěný kokosový tuk 1/4 lžičky

Příprava

Kdo z vás zkoušel můj recept na banánový dezert bez mouky, nejspíš vám zbyla ta proklatě drahá mandlová "mouka". Pokud jste si ji teda nevyráběli sami z mandlí v přiměřeném množství. Abych vám vytáhla trn z paty, co s ní (za předpokladu, že se vám nechce péct makronky), přicházím s dalším receptem obsahujícím mandlovku a budete fakt koukat, jaká je to "brnkačka". Jsem ostuda, že zveřejňuju něco tak lehkého, ale věřím, že to oceníte. A pak, vezmeme-li v potaz, že do těchto sušenek nepřijde klasická mouka ani cukr a k tomu jsou pečené v troubě, skoro si troufám říct, že jsou řešením pro ty z vás, kteří jste si zakázali sladkosti a slanosti, abyste se dostali v létě do plavek. Ehm, předpokládám, že je nebudete jíst po kilech. Představa, že jím klasický brambůrky nebo sušenky se mi fakt příčí, těmahle jsem se cpala jedna radost. Není nad to, když víte, co v nich je a že nejsou nezdravý.

Začneme klasicky - předehřejte si troubu na 180 °C a vyložte si plech pečícím papírem.

Vše suché (mouka, sůl, koření) smíchejte dohromady, v druhé misce naopak vše mokré (voda, bílek, olej a tuk). Pak už jen vmícháte mokrou směs do suchého a začnete hníst těsto. To bude docela mastné, ale bude se vám s ním dobře pracovat. Jakmile budete mít hotovo, těsto dejte na plát pečícího papíru, přes něj položte druhý a takto jej vyválejte válečkem do tenkého plátu. Sundejte horní papír a pak si nejlíp poradíte kráječem na pizzu, ale stejně tak s klasickým nožem, až budete krájet těsto na malé čtverečky. Jak velký je na vás, klidně cca 4 x 4 cm. Každopádně není potřeba tyto čtverečky od sebe oddělovat, to až po upečení. Jen pak vezměte těsto i s pečícím papírem tak, jak je, položte jej na plech a dejte péct na cca 10 minut. Po tomto čase vypněte troubu, ale sušenky v ní nechte ještě dalších cca 10 minut "dojít". Celkově by vám množství těsta mělo vyjít na jeden větší plech. Co se pečení týká, záleží také na velikosti sušenek a tloušťce těsta, tak na to občas mrkněte.

2016-05-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI