Salát Lollo rosso s uzenou mozzarellou a medovo-hořčičnou zálivkou zpět

Ingredience:
salát Lollo rosso170 grajčata2 ksuzená mozzarella (scamorza)125 g
pražená sezamová semínka15 gopečený toast dle chuti
Zálivka:
olivový olej extra virgin50 mlbalzamico1 lžícehrubozrnná hořčice1 lžička
sušená bazalka (nebo lépe čerstvá)1 lžičkamed1 lžičkačesnek1 stroužek
sůl dle chutipepř dle chuti
salát Lollo rosso 170 g, rajčata 2 ks, uzená mozzarella (scamorza) 125 g, pražená sezamová semínka 15 g, opečený toast dle chuti, olivový olej extra virgin 50 ml, balzamico 1 lžíce, hrubozrnná hořčice 1 lžička, sušená bazalka (nebo lépe čerstvá) 1 lžička, med 1 lžička, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

A zase ty bedýnky...Salát Lollo Rosso jsem nikdy nejedla a ani o něm neslyšela. Tyhle výzvy zkrátka miluju nejvíc. Je to trochu ostřejší, ale vynikající a lehká večeře.

Salát si rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a natrháme na kousky asi o velikosti jednoho sousta. Rajčata nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo, posypeme sezamovými semínky a dobře promícháme. Vedle si připravíme zálivku z olivového oleje, balzamica, hořčice, bazalky, medu a česneku. Podle chuti osolíme a opepříme. Nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme s opečeným toastíkem.

2016-04-26 Předkrmy

Poznámka

Zálivku dejte na salát až těsně před podáváním, vydrží tak déle čerstvý a nebude tak rychle uvadat.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI