Salát s pečenou dýní a balsamicovým kaviárem zpět

Ingredience:
dýně Hokkaido200 grukola60 gkuličky mozzarelly10 ks
balsamica50 mlpytlík čiré želatiny1 kscitronová šťáva1 lžička
olivový olej lžícesůl špetkapepř špetka
dýně Hokkaido 200 g, rukola 60 g, kuličky mozzarelly 10 ks, balsamica 50 ml, pytlík čiré želatiny 1 ks, citronová šťáva 1 lžička, olivový olej lžíce, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem z blogu Zrzka v kuchyni.

Dýni nakrájíme na půlměsíčky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme asi 15 min na 200 stupňů. 
Do vyšší sklenice nalijeme asi 1dcl slunečnicového/řepkového oleje a dáme na půl hodiny do mrazáku. 
Po uplynutí půl hodiny si začneme připravovat balsamico. 
Balsamico nalijeme do mini kastrůlku a přidáme 1/4 sáčku želatiny. Promícháme, zapneme střední plamen a jakmile začne bublat, tak asi 30sekund mícháme a pak odstavíme. Vyndáme z mrazáku sklenici s olejem a pomalu do ní začneme lžící kapat svařené balsamico. Pak olej přecedíme přes cedník a máme hotovo. 
Rukolu promícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou a lehce osolíme. Nakonec rukolu, dýni a mozzarellu naservírujeme na talíř a posypeme balsamicovým kaviárem.

Doboru chuť!

2015-02-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpodzim
Čas přípravy20 min
Nápojaperitiv
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI