Salát z červené řepy s cibulí a křenem zpět

Ingredience:
červená řepa850 gbílá cibule1 - 2 ksumeocet dle chuti
cukr dle chutisůl dle chutistrouhaný křen dle chuti
bílý jogurt nebo rýžová smetana soyatoo1 kelímekcitronová šťáva dle chuti
červená řepa 850 g, bílá cibule 1 - 2 ks, umeocet dle chuti, cukr dle chuti, sůl dle chuti, strouhaný křen dle chuti, bílý jogurt nebo rýžová smetana soyatoo 1 kelímek, citronová šťáva dle chuti

Příprava

Někdy dělám na kyselo jen s pepřem, ale vzhledem k počasí jsem jej tentokrát připravila s křenem. Úžasná prevence, detox a strašná dobrota. Jediné, co je na přípravě zdlouhavé je doba pečení a následné loupání, ale rozhodně stojí za to.

Červenou řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme na 180-200 přibližně hodinu. Vyzkoušíme vidličkou, zda je či není měkká.
Necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme nahrubo. 
Do nastrouhané řepy přidáme pokrájenou cibuli, jogurt či rostlinnou smetanu (pokud použijeme rostlinnou smetanu soyatoo nemusíme přislazovat je již slazena, bude však potřeba ji více okyselit). Doporučuji jogurt či smetanu přidávat dle vlastní chuti. Přidáme umeocet, má úžasné účinky na trávení, můžete jej vynechat a použít jen citronovou šťávu, ale je to velká škoda. Já Umeocet ráda kombinuji při přípravě salátů právě s citronem či limetkou. Umeocet je přirozené slaný, určitě solte až nakonec pokud jej při přípravě použijete. Zamícháme, dle chuti dosolíme, osladíme, přidáme šťávu z citronu, dle chuti nastrouhaný křen.
Jedná se o úžasný salát, který je dokonalým doplňkem k zeleninovým plackám, či jen tak, případně rovněž k masům.

2016-11-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI