Salát z grilovaného masa a zeleniny s tarhoňou zpět

Ingredience:
kuřecí prso nakrájené na proužky1 kssušená rajčata v oleji (celá sklenička = 285 g)1/2 skleničkymladá cuketa nakrájená na 2 cm silné půlměsíčky1/2 ks
sušený česnek1 lžičkauvařená tarhoňa1 hrnek (200 ml)nakrájená zelená petrželka1 lžíce
nahrubo nastrouhaný tvrdší sýr3 lžíce
kuřecí prso nakrájené na proužky 1 ks, sušená rajčata v oleji (celá sklenička = 285 g) 1/2 skleničky, mladá cuketa nakrájená na 2 cm silné půlměsíčky 1/2 ks, sušený česnek 1 lžička, uvařená tarhoňa 1 hrnek (200 ml), nakrájená zelená petrželka 1 lžíce, nahrubo nastrouhaný tvrdší sýr 3 lžíce

Příprava

Těstovinový rýže, neboli tarhoňa, je skvělá nejen jako příloha, ale skvěle se hodí například do salátů.

Do nádobky dáme olej ze sušených rajčat přidáme česnek, promícháme a přidáme nakrájené maso, cuketu a sušená rajčata. Vše zlehka promícháme, uzavřeme víkem a dáme alespoň na 6 hodin do lednice.
Poté na dobře rozehřáté grilovací pánvi grilujme-maso a cuketu z každé strany 5minut, rajčata 3minuty z každé strany.
Poté nakrájíme na sousta a v míse promícháme s tarhoňou a petrželkou. 
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Můžeme podávat teplé i studené-záleží na chuti.

Poznámka: Do osolené, vroucí vody na vaření tarhoni, můžeme pro hezkou žlutou barvu přidat na špičku lžičky koření kurkuma.

2014-11-28 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI