Salát z listů ledového salátu a rukoly s karamelizovanými jablky, medovo-hořčičným dipem a vlašskými ořechy zpět

Ingredience:
ledový salát dle potřebyrukola dle potřebybazalkové pesto dle chuti
sůl špetkapepř špetkajablko1/2 ks
třtinový cukr špetkamed dle chutidijonská hořčice dle chuti
vlašské ořechy pár
ledový salát dle potřeby, rukola dle potřeby, bazalkové pesto dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, jablko 1/2 ks, třtinový cukr špetka, med dle chuti, dijonská hořčice dle chuti, vlašské ořechy pár

Příprava

Na přání fanoušků zde dávám také recept na svůj vítězný salát z Třebíče. Vlastně tento recept vznikl docela v rychlosti a lehkém stresu, kdy mi bylo 30 minut před začátkem soutěžního duelu oznámeno, že můžeme používat pouze suroviny ze stánku a moje plány na rychlý nákup byly náhle pryč.

Při pohledu na už značně vybílený stánek jsem říkal Monice, že nejsem Harry Potter, abych z toho co tu máme, něco vyčaroval, Ale nakonec se to povedlo . 

K přípravě potřebujeme ledový salát, který nasekáme na menší kousky a smícháme s rukolou. Ochutíme bazalkovým pestem, na nějž je recept v předchozím článku a osolíme, opepříme. Nakrájíme jablko na tenké plátky a dáme na pánev karamelizovat se špetkou třtinového cukru. Mezitím si zamícháme medovo-hořčičný dip z medu a dijonské hořčice v poměru 2:1. Můžeme použít i plnotučnou hořčici, kde nám poměr stačí 1:1.

Jakmile jablíčka chytnou krásně zlatavou barvu, ozdobíme jimi salát, zakápneme dipem a na závěr navrch nastrouháme a dozdobíme vlašskými ořechy.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2014-08-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI