Shakshuka zpět

Ingredience:
sekaná rajčata400 g (plechovka)česnek1 stroužekmletý římský kmín1 lžička
vajíčka4 kschilli nebo kayenský pepř dle chutisůl dle chuti
čerstvý koriandr hrstjarní cibulka1 kslimetka - šťáva1/2 ks
med (dle chuti rajčat)1 lžička
sekaná rajčata 400 g (plechovka), česnek 1 stroužek, mletý římský kmín 1 lžička, vajíčka 4 ks, chilli nebo kayenský pepř dle chuti, sůl dle chuti, čerstvý koriandr hrst, jarní cibulka 1 ks, limetka - šťáva 1/2 ks, med (dle chuti rajčat) 1 lžička

Příprava

Šakšuka se dnes snídá nejen v Izraeli a Africe, místě svého původu, ale i tady. V sedm ráno bych si jí nedala. je to super snídaně pro víkendová pozdní rána, kdy se kolem desáté pomalu došoupete do kuchyně. Tohle jídlo vám nezabere o moc víc času než udělat čaj a kafe. Pokud to na vás je ráno i tak moc velká divočina, zkuste si ji připravit k obědu nebo večeři.

A jestli ji chcete mít víc českou a výrazný římský kmín a koriandr nemáte rádi, vyměňte římský kmín za ten obyčejný drcený a koriandr za petrželku. Nebo jenom přidejte víc jarní cibulky a místo chilli dejte mletý pepř.

Na rozpálenou pánev vlijte rajčata (nebo na menší kousky pokrájená čerstvá rajčata). Přidejte římský kmín, sůl a chilli podle chuti. Přidejte i prolisovaný stroužek česneku, limetkovou šťávu a pokrájenou jarní cibulku. Podle chuti oslaďte trochou medu (letní rajčata ze zahrady to určitě potřebovat nebudou).

V rajčatech udělejte vařečkou čtyři důlky a do každého vyklepněte vajíčko. Přiklopte pánvičkou a chvilku počkejte, až ztuhne bílek (žloutek by měl zůstat tekutý).

Na závěr posypte čerstvým koriandrem a ještě trochou jarní cibulky a snídejte společně s (toustovým) chlebem.

2018-01-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI