Sicilský paprikový salát zpět

Ingredience:
barevná paprika4 kssušená rajčata6 kskapary1 lžíce
ančovička4 ksčesnek2 stroužkyčerstvá bazalka a petrželka hrstka
Zálivka:
šťáva z paprik veškerá zachycenáolivový olej3 lžíceocet balsamico1,5 lžíce
sůl špetkacitronová šťáva trocha
barevná paprika 4 ks, sušená rajčata 6 ks, kapary 1 lžíce, ančovička 4 ks, česnek 2 stroužky, čerstvá bazalka a petrželka hrstka, šťáva z paprik veškerá zachycená, olivový olej 3 lžíce, ocet balsamico 1,5 lžíce, sůl špetka, citronová šťáva trocha

Příprava

Čím více barev papriky, tím pestřejší salát....

Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře. Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily. Poté je snadno oloupeme, vyjmeme jádřince a veškerou šťávu z paprik uchováme do zálivky.
Papriky nakrájíme na kousky, přidáme k nim kapary, posekané ančovičky, sušená rajčata, česnek, petrželku s bazalkou a promícháme s připravenou zálivkou. Můžeme podávat vlažné nebo necháme rozležet v lednici.

2014-01-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI